Mala (Digital Mystikz) [London]

Photo: Shaun Bloodworth

Mala (Digital Mystikz) var en av pionjärerna på dubstepscenen och nu, sex år efter hans första release som en del av duon Digital Mystikz och Coki, är han något av en legend. Tillsammans med Loefah driver trion skivbolaget och klubbkvällen DMZ som haft stor del i hur scenen utvecklats. Skivbolaget har släppt några av de största låtarna hittills, inte minst Digitals Mystikz egen episka Anti War Dub.

Klubben DMZ hålls i St. Matthews kyrka i Brixton. Kvällen går under parollen ”come meditate on bassweight”. Stämningen i publiken och styrkan i ljudsystemet skapar en nästan religiös känsla som om det vore en riktig mässa. Det årliga jubileet är för många en introduktion i genren och besöks av över tusen personer, med många långväga gäster från exempelvis Japan och USA.

Malas djupa, meditativa sound är en viktig influens för scenen och genom sitt eget skivbolag, passande döpt till Deep Medi Musik, har han fört fram många nya talanger, bland andra Silkie och Goth-Trad. Skivbolaget och Malas musikaliska vision har varit en viktig faktor för att dubstepscenen har fortsatt växa i flera intressanta riktningar.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

http://www.myspace.com/malamystikz

-->