Filastine ft Nova

Filastine – The Electronic Spanking of War Babies. Alla är vi vittnen – även slutna ögon ser övergreppen. Maktmissbruket, övergreppen på mänskligheten. Korruptionen och lögnerna. Under falsk flagg paraderar ondskan genom våra vardagsrum, tvärs över våra kolossala tv-skärmar. Massmördare hyllas som demokratiska ledare medan vår uppmärksamhet avleds av celebriteter som är kända för att vara… öh, kända. Verkligheten är större än de där skärmarna som förser oss med vilseledande information. Kolonin kollapsar och kaptenerna i våra samhällen delar ut berg av guld till sina kaos-ingenjörer. Ifrågasätt icke: kanske står just du näst på tur att vinna i lotteriet och fästa deras emblem på ditt kavajslag.

Oavsett var han dyker upp så samlar Filastine upp vårt lidande och vår sorg, vår styrka och livskraft och sträcker ut en hjälpande hand till oss. Analoga liv spelas in, analyseras, digitaliseras, skivas och tärnas, scratchas, manipuleras, lagras, fixeras och placeras på ett fundament av bas – därtill morfas ljudet av en pistolhane som spänns till en kripsig virveltrumma, komprimeras och trycks ihop i högtalare placerade till höger, vänster, i taket och på golvet. Slagverksklanger från gamelan, från Sinai blir en del i rytmiska ritualer jämte melodier från Balkan, Barcelona och New York – det hela utgör en rik, global sweatbox. Ställ dig upp, levantate!

Det är ett spektrum av frekvenser som får upp oss på fötterna. Vi är beväpnade och redo för handling. Vi måste försvara det som är rätt och riktigt eller för evigt krypa på botten med vår cirkulation strypt av marknadskrafternas mentala handbojor. Jorden behöver inte oss – vi behöver den. Sångerskan Nova Ruth medverkar på nya albumet Colony Collapse, och hon kommer att finnas på plats för att väva in sina ord och skänka en ytterligare dimension när denna mix strålas ut till din mottagare. Att slåss för mänskligheten på dansgolvet har aldrig känts bättre. Du är vapnet – motstånd är allt annat än meningslöst.

Rekommenderad lyssning: Burn It (Soot Records, 2006) Dirty Bomb (Soot/Jarring Effects, 2010) Colony Collapse (Post-World Industries, 2012) Wattage 2012