Clandestino Festival fyrdubblas

Meridian2CROP

Meridian Brothers från Colombia kommer till Clandestino Festival – våreditionen 4 maj 2013

I somras firade vi tio år i Göteborg. Under åren har vi presenterat artister som Lee ”Scratch” Perry, Orchestra Baobab, Fatoumata Diawara, Mulatu Astatke, Hindi Zahra, Konono N° 1 och många många fler. Vårt mål har hela tiden varit att lyfta fram spännande musikaliska alternativ bortom genre- och nationsgränser, och under resan har festivalen vuxit sakta men säkert. Ständig förnyelse och mobilitet har kännetecknat festivalen.

Även under 2013 vill vi prova någonting nytt. Istället för en kompakt junihelg delas Clandestino Festival upp på fyra lördagar under hela året. Clandestino Festival XI får på så vis en vår, sommar, höst och vinter. Resultatet är ett minst lika spännande och mångfacetterat program som tidigare, men nu minst fyra dagar istället för tre dagar. Bland de första bokningar för 2013 finns Totó La Momposina, Meredian Brothers och Sofrito.

Nytt är också att Clandestino Festival i sin helhet är tillbaka på Stora Teatern i Göteborg. Med en variation av stora och små scener, för både sittande och stående publik ett hus, ser vi enastående möjligheter att spegla mångfalden i vårt program. De första datumen som ni bör hålla i minnet är 4 maj och 8 juni då vår- och sommarupplagorna äger rum (vi återkommer snart med höst och vinterdatumen).