BABYFATHER

bbf web_WEBB

Den gåtfulle och odefinierbare Dean Blunt fortsätter att förvirra och riktigt vad, vem eller vilka som stod bakom hans senaste projekt Babyfather var länge oklart. Men i höstas fick vi klarhet när ett 25 minuter långt mixtape titulerat Babyfather dök upp på Dean Blunts något kryptiska soundcloudkonto Jesuschrist3000ADHD.

Blunt slog igenom som den ena parten av duon Hype Williams och tillsammans med Inga Copeland skapade han något som kan beskrivas som artpop, experimentell pop, lo-fi-house och noisekollage. Det äventyret följdes av tre fullängdare under eget namn, samt diverse singlar och EPs, bland annat den tio-spåriga EPn Stone Island (2013) som han spelade in på ett hotellrum i Moskva och lät folk ladda ner från nätet.

I det nya projektet har Dean Blunt lämnat artpopen för att istället fokusera på hiphop och dub. Experimentell sådan förvisso, men utan den poppiga framtoningen från Hype Williams. Mixtapet från i höstas vittnade om diverse samarbeten, bland annat med DJ Escrow och Gassman D, och singeln Meditation, som kom ut tidigare i vår, är producerad av Blunt och superproducenten Arca (som tidigare samarbetat Kanye West). Den 1:e april släppte Babyfather även en ny fullängdare; ett 23 spår-långt album genom skivbolaget Hyperdub.

https://www.youtube.com/watch?v=w8ZlZ3NPhXI