BITORI, GOAT, MIDNIGHT RAVERS, JAMBINAI

Fyra nya artistsläpp!

Bitori_web

Bitori anses idag vara det största bandet inom funaná. Bandnamnet är taget efter medlemmen Victor “Bitori” Taveres som redan på 1950-talet gav sig ut på en resa till ön Sao Tomé & Peincipe och återvände till Kap Verde med ett dragspel (oundvikligt i funaná). Självlärd utvecklade han en helt ny stil med ett passionerat sound och uppriktiga texter som beskrev arbetarklassens hårda verklighet.

Läs mer

 

Goat_web

Den ganska traditionella instrumenteringen till trots är detta ett högst originellt band vars musik helt saknar text, melodi och harmonik. Goats musik är minutiöst organiserad tid, techno utan trummaskiner och sequenzers, spelad med en imponerande precision.

Läs mer

 

Midnight-Ravers_web

Med ena foten i Mali och andra i Frankrike vill Midnight Ravers öppna upp världen för en ny form av elektromandingo. Det handlar inte om världsmusik, inte heller om etnisk sampling. Gruppen, som består av franska musiker och griotartister från Mali, verkar för en globalisering som skyr ekonomiska tvångströjor. I fokus står ett mänskligt och konstnärligt utbyte som innefattar musik och teckning men även filmisk berättande.

Läs mer

 

Jambinai_web

Glöm k-pop, teuroteu och andra rosaskimrande varianter av koreansk populärmusik: Den unga gruppen Jambinai från Seoul spelar ny, brutalt vacker postrock på traditionella koreanska musikinstrument i kombination med trumset, elgitarr och looppedaler.

Läs mer