DakhaBrakha, Gonzo, Animal Chuki

Tre nya artistsläpp!

Dakha_Brakha_web

Den ukrainska gruppen DakhaBrakha håller det stramt och kärvt, med meditativa drones och en kolossal scennärvaro. Gruppen grundades på initiativ av den ryske regissören Vlad Troitsky, som en sorts husband till dennes avantgardeteater i Kiev. DakhaBrakha ägnar sig åt berättelser, sånger och mikrotonala sångstilar som än idag lever på den ukrainska landsbygden och det är där de befinner sig musik-geografiskt. Under sina resor där har DakhaBrakha skapat en samling av fältinspelningar som utgör en viktig del av den musik de själva spelar: Dessa gamla klanger mixas med influenser från bulgarisk, arabisk och afrikansk musik. 

Läs mer

Gonzo_web

Gonzo är den portugisiske London-baserade ljudkonstnären Gonçalo F Cardoso, som under sin pseudonym skapar lekfulla musikaliska kollage av samplingar, egna och andras kompositioner, fältinspelningar och sin egen humoristiska version av musique concréte; allt för att utmana lyssnarens musikaliska och rumsliga uppfattning. I hans senaste projekt Samboja Kanguick får förvrängda barndomsminnen samsas med citat från psykadeliska gurus.

Läs mer

Animal_Chuki_web

Från den kokande undergroundscenen i Perus huvudstad Lima kommer Animal Chuki. Uråldrig folkmusik från Anderna utgör grunden för de gravt dansanta låtbyggena, som muteras till en elektrisk cumbia med intrikata farfisa-melodier, pistolljud och snuskigt släpiga rytmer. Animal Chuki är signade till skivbolaget ZZK, som specialiserar sig på att exportera Sydamerikas bästa latintronica.

Läs mer