FIVE YEARS LATER. SYRIAN VOICES IN SWEDEN.

siria306
Foto: Baraa Alhalaby, medborgarjournalist i Aleppo

Khaled Alesmael
Khaled Alesmael har varit i Sverige i ett år och arbetar just nu som reporter och researcher på Uppdrag Granskning i SVT. Han har tidigare varit verksam som journalist i Damaskus, Beirut, Ammam, Cairo och Istanbul och är utbildad vid Damaskus Universtitet där han studerade engelsk litteratur.

Göteborgs-Posten

Bahar Hesko
Bahar Hesko är en kurdisk musiker från Syrien som kom till Sverige 2013 efter ett år i Turkiet. Hennes huvudinstrument är tambor och trots att hon aldrig fått någon formell musikalisk skolning behärskar hon flera instrument och sjunger på 16 olika språk. Just nu bor hon i Karlstad där hon läser en master i engelsk litteratur vid Karlstads Universitet.

Housam Mosilli
Housam Mosilli är en 29-årig författare från Syrien som nyligen blivit fristadsförfattare i Linköpings kommun. Sedan han på grund av sitt författarskap tvingades lämna Syrien 2012 har han bott i Istanbul, Turkiet, på flykt undan syriska regimens säkerhetsstyrkor. Hans texter inspireras framförallt av händelserna i Syrien och berör ämnen som yttrandefrihet, mänskliga rättigheter, frihet och demokrati.

DN
Sveriges Radio