SONS OF KEMET | ELENA WOLAY | MAI NESTOR

sons_of_kemet_web

8 Oktober 20.00, Kulturhuset Oceanen

Det unga brittiska jazzbandet Sons of Kemet måste upplevas live. Som tidningen The Guardian skrev om deras senaste skiva från 2015, Lest We Forget What We Came Here To Do: ”Sons of Kemet hänförde sin publik redan för två år sen, och de gör det ännu bättre.

Det är influenser från Afrika och Karibien, det är klassisk jazz, det är dub, det är rock, det är litteraturreferenser och politisk medvetenhet. Det här superbandet vann 2013, samma år som debutskivan Burn kom, priset “Best Jazz Act” vid The Music of Black Origin Awards. De har nomimerats till Urban Music Awards och Gilles Peterson’s Worldwide Awards. Och den 8 oktober kommer de till Göteborg för en intensiv, energifylld och intim spelning på Oceanen.

Två av sveriges mest utmanade DJs, Elena Wolay och Mai Nestor kommer att öppna och avsluta kvällen. Elena är en skivmogul av högsta rang och har nog rotat i de flesta skivbackar söder om Kiruna. Jazz är hennes gud, punk är hennes satan och elektroniskt är något mitt emellan. På sidan om missbruket av vinyl så driver hon klubben, fanzinet och skivetiketten Jazz Är Farligt. Hennes dj-set bänder dina öron ur plats, och påminner om att musik kan vara farlig, ful och helt sinnesjukt underbar. Mai med en smak för det dunkla och tidiga elektroniska blandar ett brett spektrum av genrer i eklektiska dj set och mixtapes. Hon ingår också som den andra halvan av syntvågduon Facit.