Tack för en fantastisk festivalhelg!

Lundin

Det känns vemodigt att tacka alla för denna upplagan av Clandestino Festival som började i mörkret på Kulturtemplet, fortsatte i Bottna och slutade på Pustervik i Göteborg. Men sanningen är att vi under de villkor som råder för oss i Bottna, måste gå vidare i vårt arbete med att uppmärksamma alternativa och undangömda internationella kulturskatter på olika platser i Sverige.

På en och samma gång som det känns sorgligt att vi kollektivt har beslutat att inte fortsätta i Bottna har det varit en stor ära för oss att få möjlighet att presentera ett fyrtiotal gränsöverskridande artister från mer än 25 länder för en publik som upplöser behov av stängsel, övervakning och vakter. Och förutom att skapa en drömlik mötesplats för dessa artister och publik har vi dessutom lyckats samla ihop 30.000 kronor till Ingen Människa Är Illegal.

Ett varmt tack till alla som gjort Clandestino Festival möjligt i år, inte bara alla helt underbara artister, författare och konstnärer, utan också våra partners, volontärer och sponsorer.

Det faktum att festivalhelgen nu är över – och inte kommer att återuppstå på samma sätt – betyder inte att vi upphör blicka in i framtiden. Redan torsdagen den 18 augusti är det dags för vår nästa superbokning: Mbongwana Star från Kongo-Kinshasa som spelar på Kulturkalaset! Därefter landar jazzfenomenet Sons of Kemet på Oceanen den 8 oktober. Samtidigt smider vi storartade planer för sommaren 2017.

Läs mer om våra kommande bokningar här och beställ nyhetsbrev för att få senaste nytt.

Bilder från årets festival hittar du här.