SARA PARKMAN – ÅRETS CO-CURATOR

Sara Parkman blir ny curator för Clandestino Festival 4-7 juni 2020
Inför den 18:e upplagan av Clandestino Festival som äger rum i Göteborg 4-7 juni 2020 har Sara Parkman anlitats som årets co-curator. Hon tar därmed över stafettpinnen som innehafts av artister som José Gonzáléz, Wildbirds & Peacedrums, El Perro del Mar, Mariam The Believer de senaste åren. Tillsammans med författaren Aleksander Motturi, som grundat festivalen, och det övriga teamet kommer hon att välja ut och presentera ett urval artister som uppträder på festivalen i sommar. Först ut bland festivalbokningar är Faka från Sydafrika. 

CITAT AV PARKMAN

Årets upplaga flyttar in på Folkteaterns stora scen i Göteborg som blir festivalens huvudsäte. Bland övriga scener finns Oceanen och Hagakyrkan i Göteborg. 

Dessutom utvidgas det samarbete som Clandestino Festival inledde med Fasching i Stockholm i fjol. Ett program med några av festivalens guldkorn från förr och nu presenteras över den fyra dagar långa festivalhelgen. Detta innebär att det är möjligt för Stockholmspubliken att få del av världsnamn som bokats till Clandestino i juni. 

Utöver själva festivalen arrangerar Clandestino en unik serie konserter under våren med underjordiska världsstjärnor som Nahawa Doumbia + Goat (12 feb), Lula Pena (25 mars) och Alex Zhang Huntai (1 april). Dessutom medverkar Vanligt Folk och Siri Karlsson (tbc) som båda är aktuella med nya album.  Festivalpass och övriga biljetter släpps 17 december via festivalens nya hemsida.