LITTLE DRAGON

little dragon_MG_0479WEB

CLANDESTINO BOTNIK | BOTNIK STUDIOS | 24-26 JULI 2015

Little Dragons mix av R&B och electro ter sig helt självklar. Utan märkbar ansträngning hamnar gruppen ständigt i något alldeles eget, både beträffande ljud och form. Kanske har det något att göra med att göteborgarna spelat tillsammans sedan 1996 och under åren vuxit samman och blivit något mycket större än de fyra individuella medlemmarna: en tajt och dynamisk enhet. Smart och självsäker, men med en bubblande och organisk sida.

Listan över tunga samarbeten som Little Dragon varit involverade i är imponerande. Och det är inte särskilt svårt att höra varför artister som Gorillaz, Big Boi från Outkast och SBTRKT radar upp sig på tur för att få vara en liten del i kvartettens värld.

Inför inspelningarna av sin fjärde fullängdare, Nabuma Rubberband, bestämde sig Little Dragon för att ta det i lagom takt, trötta efter manga långa turnéer. Skivan, som släpptes 2014, är enligt sångerskan Yukimi Nagano mest av allt inspirerad av Janet Jacksons lugnare låtar. Utan någon självklar utgångspunkt för den nya skivan fann sig Yukimi ofta promenerandes runt i Göteborg med popikonen/80-talsstjärnan i hörlurarna. En promenad med Janet som soundtrack kan bli en märkligt svävande upplevelse, enligt Yukimi, och den känslan blev sedan inspirationen till Nabuma Rubberband.