CLANDESTINO INSTITUT SÖKER MEDARBETARE

I en tid där högerpopulismen normaliserats och ett brutalt krig pågår i Europa står aktörer i det fria kulturlivet inför ett omfattande, utmanande och viktigt arbete med att säkerställa kulturell mångfald på landets scener och institutioner. 

Clandestino Institut söker en ny exekutiv producent som tillsammans med ett team av kompetenta medarbetare och ett omfattande internationellt nätverk fortsätter att driva verksamheten in i ett nytt decennium.

Vi söker en ny projektledare som vill vara med och driva detta arbete i en flexibel och kreativ miljö som alltid eftersträvar hög internationell kvalitet och är öppen för nya infallsvinklar med ett självklart mångkulturellt genusperspektiv. 

ARBETSPLATSEN 

Clandestino Institut är ett konstområdesöverskridande nätverk av kulturarbetare, konstnärer och forskare som sedan två decennier ligger bakom alternativa utbildningar, konstutställningar och en rad andra projekt. Till de mest uppmärksammade projekten hör Clandestino Festival vars 20:e upplaga äger rum 9-12 juni 2022 samt Clandestino X Bottnafjorden som äger rum för 10e gången 29-31 juli 2022. 

Bland övriga projekt i vår historia finns allt från litterära evenemang och kurser i kreativt skrivande till fonogramutgivning och internationell artistförmedling. Under de kommande åren planerar vi en rad konsertserier, litterära interaktioner och andra projekt.

Clandestino Institut drivs i form av ideell förening med bas i Göteborg. Huvudsakligen finansieras verksamheten med offentliga stöd från Statens Kulturråd, Västra Götalandsregionens kulturnämnd, Göteborgs Stad och samarbeten med en rad olika scener och institutioner i Sverige. 

KVALIFIKATIONER

Vi söker en medarbetare som har (i) relevant utbildning/erfarenhet (ii) är en kreativ, drivande och öppensinnad person med gedigna kunskaper i samtidskultur, (iii) uttrycker sig väl i tal och skrift på svenska och engelska (fler språk är meriterande), är (iv) ansvarstagande och ordningsam med vana av att producera kulturhändelser utanför institutionernas villkor, samt (v) har kunskaper om att budgetera, koordinera och genomföra arrangemang. 

ANSTÄLLNINGSFORM 

Tjänsten är en projektanställning under två år med möjlighet till förlängning. Dess exakta omfattning utarbetas i dialog med de sökande. Provanställning i tre månader med tillträde i sommar. Fast månadslön enligt överenskommelse. 

DEADLINE 

Deadline för ansökan är omgående i maj/juni. Vi behöver CV och personligt brev med en kort text om vad som lockar sökande  till verksamheten. Vi läser inkomna ansökningar och kallar till intervju löpande under ansökningsperioden. 

ADRESS

Clandestino Institut 
Stigbergstorget 8
414 63 Göteborg 
www.clandestinoinstitut.org
www.clandestinofestival.org
info@clandestinofestival.org