Sofrito / Hugo Mendez

H_Amsterdam_320CROP

 

Clandestino Festival vårupplaga 4 maj Stora Teatern

Sofrito är ett kollektiv av DJs, producenter och artister som kombinerar en gemensam kärlek till tropiska rytmer med en solid bas i modern klubbkultur. Med rötter i de legendariska Tropical Warehouse-festerna i östra London mixar Sofrito gamla ljud från olika håll i tropikerna med moderna produktioner och exklusiva dubplates och testpressar, och länkar på så vis samman olika eror och kontinenter samtidigt som de skapar ett intensivt sound som fått dansgolv på både klubbar och festivaler över hela världen att koka.

Sofrito är samtidigt ett skivbolag, som släppt allt från nigeriansk acid boogie till råa Gwo Ka-rytmer, från futuristiska ljud från nya europeiska producenter till tungt latinsvänf från Colombias Stilla havs-kust. Sofritokollektivets hjärta utgörs av Hugo Mendez and Frankie Francis:

Paris-baserade Hugo Mendez har rest jorden runt i jakt på material för tonsättande samlingsskivor på ledande skivbolag, som till exempel ”Tumbélé!”, som gavs ut av Soundway Records, och den framgångsrika !Tropical Funk Experience! på labeln Nascente. Som DJ kokar Mendez ihop en unik rytmisk explosion bestående av afrikanska trumattacker, oldschool-mambo, tropical disco, studsande samba, calypsofunk och tung cumbia.

Hackney-baserade Frankie Francis driver till vardags The Carvery mastering and dubplate cutting studios i London, där han arbetar med vinylarkeologiska utgrävningar och mastring för bolag som Strut, Sir Collin’s Music Wheel, NYC Trust, Superfly och många fler, samt gör dubversioner för Storbritanniens reggae- och tropicalelit.

Press-kit hittar du här