AMINA HOCINE

amina7_webCropped

PUSTERVIK | JÄRNTORGET | GÖTEBORG | 30 JANUARI  2015

Amina Hocine är en elektronisk musiker och kompositör baserad i Göteborg. Hennes musik har beskrivits som dream pop, house, deep house och helt enkelt som experimentell elektronisk musik. Eftersom hon är utbildad klassisk pianist och violinist hämtar hon inspiration från klassisk musik och kombinerar den med miljöljud och tunga beats. Hon använder samplingar, insamlade ljud från staden och blandar dem med beats. Sedan elva års ålder hon har lidit av sömnlöshet, men också klardrömmar och använder dessa som ett verktyg för inspiration. Ibland håller hon sig vaken i två, tre dagar i rad för att få kontakt med sitt undermedvetna och skriver därigenom sina texter.
Hösten 2013 tillbringade Amina Hocine i en stuga i norra Danmark, nästan helt isolerad, för att skriva musiken till sitt kommande album.

Hon har samarbetat med Andreas Tilliander, Dan Lissvik, Gros och Scout Klas. Debut-EP:n (mixad av Tilliander) släpptes 29 april 2014: Lyssna på Spotify.

Clandestino Agency och Amina Hocine bjöds in till Makan Center i Kairo för en vecka av musikaliska samarbeten i februari 2014. Två av grupperna från Makan Center: Mazaher och Nass Makan kom därefter till Göteborg i juni 2014 för att fortsätta samarbetet, i form av studiosessioner med Amina Hocine och konserter.

 

Share Button