D.WATTSRIOT

DWattsWebMed D.WattsRiot bakom skivspelarna spänner musiken över ett brett spektrum och speglar världen vi lever i – han underhåller, undervisar och upplyser. Dessa tre faktorer är grundläggande, det finns alltid möjlighet för publiken att höra nya ljud, en annorlunda skala, en ny röst, en ny berättelse. Eller att få känna på ett mäktigt lick shot-ljud och samtidigt kunna prata eller dansa med gamla och nya vänner.

D.WattsRiots DJ-set rymmer samma explosionsartade aura som konserterna med Fun-da-mental (bandet han är med i), och D rör sig och vrider kroppen som svar på ljuden som får högtalarna att vibrera. Traditionell Chobi-musik från Irak möter bastung elektronika, experimentell musik krockar med hiphop eller raga från den indiska subkontinenten, och algerisk radio hörs någonstans i mixen; här passar Zulu-körer fint ihop med Louisiana-blues.

D.WattsRiot är inte bara DJ, han är ett livs levande sound system. Varje nyans i musiken han väljer speglas i kroppsspråket och få är lika engagerade bakom skivspelarna som han.

Share Button