AMINA HOCINE

amina7_webCropped

JÄRNHALLEN | RINGÖNS KONSTHALL | GÖTEBORG | 9 MAJ 2015

Amina Hocine är en elektronisk musiker och kompositör baserad i Göteborg. Hennes musik har beskrivits som dream pop, house, deep house och helt enkelt som experimentell elektronisk musik. Eftersom hon är utbildad klassisk pianist och violinist hämtar hon inspiration från klassisk musik och kombinerar den med miljöljud och tunga beats. Hon använder samplingar, insamlade ljud från staden och blandar dem med beats. Sedan elva års ålder hon har lidit av sömnlöshet, men också klardrömmar och använder dessa som ett verktyg för inspiration. Ibland håller hon sig vaken i två, tre dagar i rad för att få kontakt med sitt undermedvetna och skriver därigenom sina texter.

Den nya EP:n Amina Hocine 2 mixades av Dan Lissvik från The Studio och släpptes april 2015 av Clandestino Institut. Skivan finns på tolvtums vinyl, säljs via Bengans (Sverige) och Norman Records (UK); och i digitalt format via iTunes.

 

Under 2014 deltog Amina Hocine i ett samarbete mellan Clandestino Agency och kulturcentret Makan i Egypten, där musikerna spelade tillsammans i en rad sessioner både i Kairo och Göteborg. Fragment från dessa inspelning kommer att ges ut av Clandestino Institut framgent.

Under våren är Amina Hocine också aktuell som kompositör på Folkteatern i Göteborg, där hon skriver musik till två föreställningar: Variation och Not Based on a True Story, båda med premiär 7 mars. I höst väntar turnéer i USA.

Clandestino Agency och Amina Hocine bjöds in till Makan Center i Kairo för en vecka av musikaliska samarbeten i februari 2014. Två av grupperna från Makan Center: Mazaher och Nass Makan kom därefter till Göteborg i juni 2014 för att fortsätta samarbetet, i form av studiosessioner med Amina Hocine och konserter.