Verksamhetsledare sökes

VILL DU LEDA VERKSAMHET VID CLANDESTINO INSTITUT?
Vi söker en verksamhetsledare som tillsammans med den konstnärliga ledaren och ett team av både fasta och frilansande medarbetare kommer att driva verksamhet vid Clandestino Institut i Göteborg.

ARBETSPLATSEN
Clandestino Institut är ett nätverk av kulturarbetare, konstnärer och forskare som i drygt två decennier stått bakom en rad utbildningsinititativ, utställningar och andra kulturprojekt som bidragit till kulturell förnyelse och mångfald på landets scener och institutioner. Till de mest uppmärksammade projekten hör Clandestino Festival där ett tusental artister från hela världen uppträtt sedan 2003.

Bland övriga projekt i vår historia finns allt från litterära evenemang och kurser i kreativt skrivande till fonogramutgivning och internationell artistförmedling. Under kommande år planerar vi inte bara framtida upplagor av festivalen och nya konsertserier utan bland annat även en samtalsserie där ikoniska röster om strategier för att bekämpa rasism under senaste seklet genomlyses från interdisciplinära och konstnärliga perspektiv.

Clandestino Institut, som har kontor på Kulturhuset Oceanen, drivs i form av ideell förening. Verksamheten möjliggörs med biljettintäkter, offentliga kulturstöd och samarbeten med en rad olika scener och institutioner samt ideella insatser.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en verksamhetsledare som vill driva detta arbete i en utmanande, flexibel och kreativ miljö. Clandestino Instituts verksamhet eftersträvar alltid hög internationell kvalitet och är öppen för nya infallsvinklar med ett självklart inkluderande mångkulturellt genusperspektiv.

Vi söker en person med (i) relevant utbildning och erfarenhet, (ii) som är organisatoriskt drivande och öppensinnad och har gedigna kunskaper i samtidskultur, (iii) som kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska (gärna fler språk), (iv) som är ansvarstagande och ordningsam med erfarenhet av att producera kulturhändelser inom eller utanför institutionernas villkor, (v) som har erfarenhet av personalansvar och arbetsledning, (vi) som har förmåga att etablera finansiering, samarbeten och samarbetsavtal, (vii) kunskaper om att budgetera, koordinera och genomföra arrangemang.

ANSTÄLLNINGSFORM
Tjänsten är en projektanställning på heltid under två år med möjlighet till förlängning. Provanställning i tre månader med tillträde efter sommaren. Fast månadslön enligt överenskommelse.

DEADLINE
Skicka in ditt CV och personligt brev med en kort text om vad som lockar dig till verksamheten. Deadline för ansökan är 15 juni 2023.

ADRESS
Clandestino Institut
Stigbergstorget 8
414 63 Göteborg
www.clandestinoinstitut.org
www.clandestinofestival.org
info@clandestinofestival.org