Xenia Kriisin

xenia_web

Clandestino Botnik 28 juli

Göteborgsbaserad musiker med bakgrund i jazz och improvisation som tänjer på popmusikens gränser. Live präglas Xenia Kriisins musik av djärvhet och oväntade vändningar och en förmåga att låta varje konsert ta sig dit den vill, utan tyglar. I centrum finns sångrösten men också det sparsamma sound som hon utvecklat med cittra och synthbaspedal.

Utan att ha släppt ens en singel har Xenia redan spelat i TV4 Nyhetsmorgon, utnämnts till ”Up and coming-artist” av Nöjesguiden och spelat flitigt både i Sverige och utomlands. 2011 turnerade hon genom Tyskland och 2012 fick hon med stöd från Nordisk Kulturfond möjligheten att åka på turné genom Sverige, Norge och Island. Sedan dess har hon även turnerat genom Finland och nyligen en två-veckors turné genom Polen.

Xenia är aktuell med sin debutsingel på göteborgsbaserade Luxury under våren 2013 och mer är på gång senare under året. På skiva har musiken fått sitt sound genom samarbetet med trumslagaren och producenten Johan Hjalmarsson och en kör bestående av improvisationssångerskor.

Xenia%20Kriisin%20-%20Firearms