#DYSTURB: PIERRE TERDJMAN

DYSTURB_Australia_web800px

CLANDESTINO FESTIVAL | GÖTEBORG | 4-6 JUNI 2015

#DYSTURB/PIERRE TERDJMAN: ”BILDJOURNALISTIKENS MAKT” 

#Dysturb grundades av Pierre Terdjman tillsammans med Benjamin Girette och är ett nätverk av huvudsakligen fotojournalister som vill tillgängliggöra fotojournalistiska bilder genom att ockupera urbana rum. #Dysturb är öppet för deltagare som följer dessa ramar: en publicistisk linje fri från kommersiella intressen, som undviker skadegörelse till exempel genom att använda vattenlösligt lim och som respekterar de yngstas känslighet genom att endast exponera innehåll som är passande för alla åldrar.

Pierre Terdjman  är fotograf och började sin karriär på den israeliska vänstertidningen   Haaretz. 2007 flyttade han tillbaka till Frankrike för att ansluta sig till Gamma agency. Han har fotograferat våldet efter valet i Kenya, konflikten mellan Ryssland och Georgien, Frankrikes verksamhet i Afghanistan, Haiti efter jordbävningen, den ”Arabiska våren” i Tunisien och Egypten, kampen mot Gaddafi i Libyen och den israeliska drömmens fall i ett långtidsprojekt kallat ”La La Land”. Han har vunnit flera utmärkelser och hans fotografier publiceras i bland annat Paris Match, GQ och The New York Times Magazine.

På Clandestino Talks kommer Pierre att berätta om #dysturb och sitt eget arbete. Under natten mellan den 5 och 6 juni kommer dessutom en av #dysturbs interventioner som fotogerilla att äga rum någonstans i Göteborg. Superhemligt, men höll ögonen öppna….