CAMILLA SPARKSSS

csss_9 (© Aris Bassetti)800pxCLANDESTINO FESTIVAL | GÖTEBORG | 4-6 JUNI 2015
Camilla Sparksss heter egentligen Barbara Lenhoff och har ett lika imponerande som udda förflutet. Hon föddes 1983 och växte upp i nordvästra Ontario i Kanada omgiven av massiva avstånd, stora sjöar, indianreservat och minst två björnar.
Som 17-åring flyttade Barbara till Schweiz för att plugga ekonomi och grafisk formgivning, men blev istället filmskapare. Någonstans på vägen ska hon dessutom ha byggt en bil.
Ännu lite senare blev Barbara dessutom Camilla Sparksss, en vild punk/disco-artist som skriver musik som är både medryckande och krumbuktig. Vars inspelningar låter som en rastlös konstskolestudent i ett sovrum fullt av syntar. Som skapar låtar som är hårda, brutala och dystopiska, men med en rejäl massa 80-talspop med i mixen. Kort sagt: Camilla Sparksss är motsatsen till tristess.

Live har Barbara och hennes synt inte sällan sällskap av en icke-professionell kvinnlig dansare, något som tar hela framträdandet till ännu högre höjder.

I april 2014 släpptes debutalbumet ’For You The Wild’ på Africantape och On the Camper. En av låtarna på skivan heter ’I’ll Teach You To Hunt’, ett erbjudande som låter fasligt lockande och fullständigt livsfarligt. Visst vill vi lära oss jaga med Camilla Sparksss.