Hype Williams

Hype Williams [Berlin]

Hype Williams är möjligen den londonbaserade duon med Inga Copeland och Roy Blunt. Eller så heter de, kanske, Karen Glass och Roy Nnawuchi. Det är inte heller otänkbart att Hype Williams består av ett större av kollektiv. I vart fall är de ett av Europas just nu intressantaste band på den hypade scen av suddig hiphop, g-funk, flummig postpunk, ostig syntpop och kosmisk dub som i brist på bättre kallas för hypnagogic pop.

Hypnagogi är ett psykologiskt tillstånd mellan vakenhet och sömn. Men Hype Williams musik är för spetsig för att hamna i bakgrunden. Även om beats och melodier ofta verkar falla sönder finns det en tydlig avsikt i hur gammalt och nytt smälter ihop.

Det är som om Hype Williams lagar en bisarr lågbudgetsoppa som smakar allt från Ariel PinkAphex TwinDrakeSadeDon CherryThrobbing Gristle23 Skidoo,LTJ Bukem… Eller välj fem andra namn. Eller skivbolag. Eller epoker. Eller filmer. Hype Williams är ändå mer, mindre, tjusigare, luftigare, friare, knasigare än summan av kardemumman. En dunkel upplevelse du inte vill missa.

För att läsa mer klicka här

Följ oss FacebookTwitter