Soom T & Disrupt

Soom T & Disrupt [Glasgow-Leipzig]

Soom T är vokalisten från Glasgow med en röst och en poesi som erövrar allt i sin väg. Hon har släppt skivor sedan 1999 och hunnit samarbeta med otaliga artister i världsklass som Asian Dub Foundation och The Bug. Dset senaste samarbetet med Disrupt på labeln Jahtari, den digitala laptopreggaens skapare, har blivit en förödande fullträff. Disrupts råa och tunga 8bits-dub är den mest nyskapande maskinmusik som kraschlandat på den progressiva dubscenen på mycket länge. 100% själfullt retro-futuristiskt knas! Så underbart low-tec, finurligt och TV-spelsaktigt att man blir alldeles lycklig!

Soom T:s senaste Jahtarialbum ”Ode to a carrot” är en fullständigt oseriös hyllning till livets goda: att festa med polarna, skoja loss och starta lite knas. Inklusive ganja-rykiga katt-och-råtta-lekar med polisen, som alltid på något sätt drar det kortaste strået. Alltid med suddigt fokus på prövningar och vedermödor som kantar ens väg när man försöker styra upp saker och ting. Som när polarna schabblar bort Soom T:s inspelning och följaktligen ligger risigt till: ”I’m a happy face unless someone smokes my supply and forgets to press record before I finished spitting on the riddim.”

Med deras knäckande (j)a(h)tarisound är Soom T och hennes allierade Disrupt på ett dubbigt segertåg över jordgloben. Man kan bara ana vad som väntar oss när man begrundar Ordet från den oefterhärmlige glasgowske ordkonstnären själv:

“I bet you we’ll get you calling quick getting back to us soon

For another night of techno reggae flinging and howling at the moon

From Pariee to Berlin, London to Brigadoon with a gun and a french clown

Rave, jams, jazz, reggae, lazers busking in the toon

Poor but kicking back don’t let them worries ever get me doon”

 

Följ oss FacebookTwitter