Group Inerane [Niger] + Sea Lion [Gbg] 13 Nov 2011


Det finns artister som sägs vara koola och så finns det dom som är det. Group Inerane från Agadez i Niger hör onekligen till den senare kategorin. Inga poser. Rakt språk. Kombinerat med ett sådant där ökenartat psykedeliskt gitarrspel som Tinariwen gjort till en världsnyhet.

Gruppen frontas av bandledaren och sexsträngsguden Bib Ahmed. De är signade av det San Francisco-baserade skivbolaget Sublime Frequencies som kan stoltsera med artister som den syriske legenden Omar Souleyman och västsahariska Group Doueh som gästade Clandestino Festival 2009.

När de nu är på genomresa i Europa gör de två nedslag i Sverige. I Göteborg är det på Club Clandestino som återupplivas för detta tillfälle.

Från ett land som drabbats av torka och politiska oroligheter har Inerane nu gjort sig redo för att sprida omstörtande glädjetjut på vilken fest som helst i världen. Det är med ekstatiska och elektrifierade sahariska gitarrer som både frigör sig och klänger fast vid en mesmeristisk sång och framdrivande trumattacker.

Vi har väntat på denna grupp sedan ”Guitars From Agadez Vol. 1” gavs ut och saken blir inte sämre av att de har ett nytt album i bagaget.

Pressröster:
“This music is plain wonderful, life-affirming, and celebratory any way you look at it, and if you consider its origins, even more so” – Tiny Mix Tapes

“Group Inerane … encompasses the most exciting aspects of the Tuareg guitar style … a new form of Saharan psychedelia” – Dusted

++++ SEA LION [GÖTEBORG]

Vid sidan av detta  kryddas den psykedeliske söndagen med albumbaktuella Sea Lion. Drömskt och mer från ett frodigt och fuktigt skogslandskap än en öken. I sitt avskalade uttryck fångar hon lyssnaren på ett trolskt sätt. Debutalbumet ’Mercy Land’ ställer livets lust och smärtor med visioner om en ljusare framtid full av sanningar och kärlek.

Biljetter 150 kr (eller 200 kr i dörren i mån av plats). Adress: Tredje Långgatan 13b.

 

Förköp (200 i dörren) 150 kr

Följ oss FacebookTwitter