Sparse

Sparse [Göteborg]

Sparse grundades förra året av Robert Lundgren på keybord och bas, Henrik Thyselius på akustisk gitarr och sångerskan Alexandra Wennersten. Till Clandestino kommer de med gäster som Pontus Torstensson som många känner som Echodecks fullständigt oförutsägbara slagverkare.

Trion är baserad i Göteborg. Medlemmarna har alla olika musikalisk bakgrund, men på något vänster har de ändå lyckats svetsas samman i en gemensam passion för semiakustisk pop. Bandets många influenser är knappt skönjbara då musiken förblir en sparsmakad, enkel och sammansatt trip-hop.

Indefinite Lies” blev deras första singel och har också lagt grunden för vad gruppen står för. Deras första EP spelades in på A/D Union studio som ligger nära Redbergsplatsen, i gamla Pellerins Margarinfabrik. Så ja man behöver inte alltid gå så långväga för att hitta guldkornen. Vi känner oss oerhört koola som kan presentera Sparse första livekonsert någonsin.

För att läsa mer klicka här

Följ oss FacebookTwitter