José González [3/6/2011]

Warm Up med José González den 3 juni på Världskulturmuseet

Inför Clandestino kommer vi att ladda rejält vid några tillfällen. Dessa uppladdningar kulminerar med José González som ger en unik solokonsert på Världskulturmuseet den 3 juni.

José González [Göteborg]

Så ja, en av festivalårets mest uppmärksammade artister kommer från vår egen hemstad. Han behöver ingen presentation – varken här eller egentligen någon annan stans i världen. Från att ha varit en omsusande festivalbesökare är han nu en av de stora publikmagneterna. Efter genombrottet med debutskivan Veneer (2003) har José González gjort sig ett namn världen över, både som soloartist och på senare tid även som medlem i albumaktuella Junip (se nedan). Hans originella ljudbild har infiltrerat våra känsligaste sinnen genom en rad kanaler i musikvärlden såväl som via reklamfilmer och tv-serier. Nyligen vann hans låt ”Far away” pris som bästa låt på tv-spelgalan Video Game Awards i konkurrens med bland annat Eminem och Rihanna.

Vad är det då som gör Josés musikkänsla så speciell? Kanske är det en kombination av hans nästintill geniförklarade musikalitet som genomsyras av en före detta forskares envishet samt precision och en enorm känsla såväl ärlighet som fyller både texter och musik med ett säreget djupt allvar.

Andra albumet In our nature släpptes 2007 på Imperial Recordings i Sverige. Här leker José González med metaforer och beskriver människans primitiva beteende i sina texter. Något som också är intressant, bortom musiken, är de filosofiska tankar som utvecklas och på något vis ifrågasätter hur vi människor beter oss både mot oss själva och i förhållande till varandra. I kontext med oerhört melodiskt, vackert, känsligt akustiskt gitarrspel och med en stämma som sätter djupt avtryck i såväl indie- som bossanovasjälen gör José González en exklusiv och avskalad solokonsert. Vi bockar och bugar djupt för denna lokala världsstjärna.

 

Konserten ingår i festivalpass men det finns även ett begränsat antal biljetter som uteslutande gäller för denna konsert här:

José González 150 kr

För att läsa mer klicka här

Följ oss FacebookTwitter