dÉbruit [20 Maj 2011]

Warm Up med dÉbruit den 20 maj på Secret Garden, Nefertiti

Det är med en blomstrande internationell karriär med 6 EPs, uppskattade gig i samtliga världsdelar samt uppdrag att pryda omslag och features i musiktidskrifter som franska dÉbruit gör sitt hyllade liveset för första gången innanför Sveriges gränser.

Hans oändligt eklektiska musik har hyllats av och lett till remixuppdrag åt Black Devil Disco Club, Zero7, Grovesnor (Hot Chip), Rusko, Lee Scratch Perry, Kotchy, Architeq, Q-Tip, Om’Mas Keith, Daedelus, Pollyn m.fl.

dÉbruit’s nyskapande och gränsöverskridande produktioner är i grunden en hybrid av typ futuristisk p-funk och boostade hiphopbeats med en unik rytmik och musikalism. Att fransmannen även använder de bästa rytmer och element från samtlig dansmusik (house, dubstep, 2 step, broken beats, miami bass, bailefunk, ghettotech m.m.) och samplar latinamerikansk, afrikansk & arabisk musik gör det svårt att försöka placera honom i någon av de befintliga genrés inom dansmusiken.
På dÉbruit’s site beskrivs hans sound som Heavy Wonky Beats, Synth Magic, Bump Hop, Kwaito House Riddims, French B-Boy Electro, Westcoast hiphop & Hiphouse.

Vid en första snabblyssning dömer man lätt ut dÉbruit’s produktioner, som ofta är toppade med nästan lite småsliskiga och RnB:iga (men ack så rytmiska) talkboxröster, för något som har gjorts innan. Det är först när man ger de wonkiga beatsen sin fulla uppmärksamhet man förstår att de bygger till oanade nivåer dit få av hans kontemporära dansmusikproducerande kollegor lyckas att nå.

Att dÈbruit opretantiöst är lika influerad av den kommersiella ljudbilden som den alternativa leder till hans största bedrift. Helt kompromisslöst skapar han ett experimentellt sound som är lika attraktivt för dubstepheads, housekids, jazzmusiker, hiphopskallar som de danssugna som egentligen mest vill höra det som de känner igen på ett dansgolv.

Hans musik kommer att ha en stor inverkan på kreativ dansmusik åren framöver. Är du inte redan såld kommer du bli övertygad när du dansar som aldrig förr under dÉbruits 1 timmas liveset på säsongsavslutning för Secret Garden Nefertiti den 20 maj där Clandestino bidrar till en global uppvärmning inför festivalen.

(Biljetter säljs separat i kassan; festivalpass täcker inte denna warm up.)

 


För att läsa mer klicka här

Följ oss FacebookTwitter