Uzul

Uzul [Lyon]

Uzul är den franska dubveteranen från Kaly Live Dub som nu har föregått och sedan förälskat sig i dubstepens djupa smutsiga basgångar och ruffiga beats. Tvärfet bas är den röda tråden. Förälskelsen är ömsesidig och har orsakat dansgolvsrökare med dubstep-magnater som Skream och N-type.

I och med sina senaste dub-interventioner har Uzul turnerat över och bortom Europa och kickstartat en dubstepscen i Frankrike. Enligt Uzul svarar dubstepen på Folkets behov av de fläskiga ljudupplevelser bara stora sound systems kan ge; människor behöver volymen, energin och det oemotståndliga groovet. Uzuls musikaliska universum burrar oss in i djupa genljudande landskap, men håller oss på tårna genom att peppra oss med mäktiga baswobblar och beats. Alltid organiskt, sinnesutvidgande och känsligt för de lägre frekvenserna.

Som Uzuls triphip-indus-projekt i egenskap av Uzul Prod (2007), där han reser till mystiska platser, utan att röra på sig. Uzul älskar film-samplingar, dubbiga sirener och gåtfulla ljudmattor. Han samarbetar med instrumentalister och MCs som Ben Sherpa (SA) och Oddateee (NYC/ USA). Efter Uzuls bejublade spelning med Kaly Live Dub på Clandestino Festival 2008 är vi oerhört upphetsade över att få uppleva nya dubstepäventyr i egenskap av hans sololiveakt.

Följ oss FacebookTwitter