Det våras för Clandestino Festival

ClandestinoVepor-3webbNu händer det! En floureserande insektsvärm svävar över stan. Lördag 4 maj är det premiär för Clandestino Festivals nya format på Stora Teatern. Lagom till att en av världens mest musikvidgande festivaler går in på sitt andra årtionde har vi splittrat upp den i fem kortare upplagor, utspridda över hela året – fem årstider om man så vill.

Mycket annat är också nytt. För första gången har vi en ganska saftig tyngdpunkt på (skruvade, nydanande varianter av) latinamerikansk musik med bland andra Meridian Brothers psykedeliska cumba från Colombia och dubsteppionjären Malas samarbete med kubanska musiker samt Dj Hugo Mendez från London och stockholmsbaserade Dj Masaya.

Men kvällens hedersstjärna är en sångfågel och befrielseröst från Västsahara som borde vara minst lika bekanta som Tinariwen och andra ökenbluesstjärnor vid det här laget: Mariem Hassan.

Dessutom: Kontroversiella hiphopattacken Maktskiftet och Dj Lebb Zeppelin.

| Spelschema | Artistinfo |

Nytt för i år är också Aktivistsalongen, där politisk aktivism möter konst och provocerande hip hop i en myllrande gryta med  avstamp i vårvinterns motstånd mot REVA.

Välkomna!