Çaykh

Çaykh är Berlinbaserade och Hamburgfödde Nicolas Sheikholeslamis DJ-alter ego. Han är också medlem i live- och studioprojekten Circuit Diagram och Spiritczualic Enhancement Center.

Hans musikaliska intressen är lika eklektiska som hans DJ-set och radioprogram. Hans mixar bygger på research i musik från Turkiet, Etiopien, Indonesien, Sydafrika, Sudan och Somalia. Hans djupdykning i just somalisk musik resulterade i ett samarbete med New Yorkbaserade Ostinato Records för att samproducera samlingen Sweet As Broken Dates – Lost Somali Tapes From The Horn Of Africa, som nominerades till bästa historiska albumet på Grammy Awards 2018.

Förutom mixar som baserade på region tycker Çaykh också om att spela DJ-set baserade på en viss röd tråd eller attribut han identifierar i den valda musiken, oavsett om det är andlig jazz, modulära synthfreakouts, eller så kallad traditionell musik från någon region i världen. Senare i år släpps hans första tre spår som soloartist i vinylformat på Manchesterbaserade etiketten Natural Sciences.

Soundcloud

Mixcloud